Afdrukken

Urenregistratie indienen bij 0 uur

Waarom moet ik een urenregistratie indienen als een kindje niet is geweest?

Als u als gastouder een contract heeft met een vraagouder koppelt het gastouderbureau dit contract in het systeem.

Hierdoor kunt u als gastouder het kindje in uw urenregistratie terugvinden om de gewerkte opvanguren te registreren. 

Zodra u voor een bepaalde maand een kindje heeft geselecteerd, maakt het systeem hiervoor een blanco urenregistratie aan. Deze urenregistratie wordt bij het gastouderbureau in de wacht gezet totdat u deze heeft ingediend voor verwerking. Zolang niet alle urenregistraties zijn ingediend en verwerkt is voor het gastouderbureau de facturatie run nog niet voltooid.   

  • Als u uren geregistreerd en indient, wordt de urenregistratie verwerkt, de gastouder en de vraagouder ontvangen een factuur en de maandstaat is afgehandeld. 
  • Als u 0 uren geregistreerd en indient, wordt de urenregistratie ook verwerkt, de gastouder en de vraagouder ontvangen geen factuur en de urenregistratie is afgehandeld.
  • Als u niets doet, blijft de urenregistratie wachten in het systeem en kan het gastouderbureau de maand niet afsluiten.

Dit laatste is niet wenselijk, aangezien u gastouderbureau aan strikte eisen moet voldoen en maandelijks (correcte) gegevens naar de belastingdienst moet sturen. Deze gegevens zijn mogelijk niet correct als er nog urenregistraties in het systeem in de wacht staan. 

Inhoudsopgave